De Klepperhoeve maakt bij het aanbieden van haar diensten vanaf de website gebruik van cookies. Wij hechten waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over bezoeken aan kinderboerderij-middelburg.nl wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van technische beslissingen. Via onze website worden cookies geplaatst voor het bijhouden van statistieken. Wij gebruiken de statistieken om u in de toekomst beter van dienst te zijn.

 Instagram pagina

Ezels

Onze ezels Nick en Lisa wonen al een hele tijd op de kinderboerderij. Onze ezelin(vrouwelijke ezel) Lisa is namelijk geboren op onze boerderij. Ze is een dochter van onze vorige ezel Elsie. Onze ruin(mannelijke gecastreerde ezel) woont iets korter op de boerderij. Als veulen is hij aangekocht van een kinderboerderij in Hellevoetsluis.

De grijze ezel is Lisa, ze is al op een behoorlijke leeftijd. Ze is geboren op 24 maart 1993. Ook Nick, de zwartkleurige ezel, gaat al wat jaartjes mee op de boerderij en is geboren op 1 juni 1996. Nick zijn officiële naam is Yannick, wij vonden Nick wat korter en noemen hem nu ook niet meer anders.
Het zijn onder de ezels, het ras de tamme ezel, ze hebben lange oren en kunnen erg leuk balken. Balken is het geluid wat ezels maken. Heb jij dit geluid wel eens gehoord?

Lisa is de leider van de ezels. Nick probeert wel eens de leiding te nemen door voorop te lopen als de boerderijmedewerkers ze meenemen naar de paddock of wei, alleen dan is hij een echte held op sokken. Hij loopt dan een groot stuk voorop, totdat hij iets vreemd ziet als een bal of werkgereedschappen die er niet horen te liggen en laat Lisa snel voorop lopen. Hier moeten wij soms erg om lachen.

Ezels staan in het algemeen bekend als dom en koppig, maar zijn eigenlijk erg intelligent en vragen om een consequente aanpak.

Lisa is al wat ouder en is al van kleins af aan wat minder enthousiast dan Nick. Vroeger toen ze nog met jonge bezoekers op hun rug rond liepen, was Lisa erg intelligent. Na een paar rondjes lopen vond ze het wel genoeg en had ze geen zin meer, ze besloot dan spontaan mank te lopen, waar wij uiteraard, vaak in zijn getrapt. Uiteindelijk hadden wij haar door en bleven dan toch een aantal rondjes door lopen en liep vervolgens spontaan weer "normaal".
Een aantal jaartjes geleden hebben wij gezegd dat ze met pensioen mochten. Ze mogen daarom ook lekker van hun oude dag genieten op onze boerderij, stiekem blaadjes eten, worden met liefde gepoetst en krijgen veel aandacht van onze bezoekers.

Onze ezels hebben een grote stal met een uitloop naar buiten. In het voorjaar, tot de wei te nat wordt, gaan ze elke dag naar de wei om lekker gras te kunnen eten. Een wei van minimaal 1000m² is voldoende voor twee ezels. Deze weide ligt aan de overkant van de boerderij. Als het wat slechter weer is, in de herfst en winter, gaan ze overdag naar de paddock. Dit is een grote zandbak, waar ze lekker kunnen rollen en stiekem blaadjes kunnen eten. Om Lisa en Nick beweging te geven, lopen wij af en toe door het meiveldpark. En leuk dat ze dit vinden op de houtpaadjes.

Onze ezels krijgen tweemaal daags gevoerd. Ze krijgen hooi en elke dag krijgen ze een stukje appel of wortel. Ook krijgen ze een stuk koek met daarin de nodige vitaminen en mineralen die ezels nodig hebben. Hiernaast krijgen ze muesli als voer, zodat vooral Lisa goed op gewicht blijft en alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt.

Een ezel heeft de juiste verzorging nodig. Bij ons krijgen ze tweemaal daags voer(naast het grazen), onbeperkt water, dagelijkse schoonmaken van het verblijf, dagelijks worden ze geborsteld, de dagelijkse gezondheidscheck, de jaarlijkse ontworming en inenting tegen influenza en tetanus,  minimaal 4x per jaar is de hoefsmid er voor de hoeven te controleren en zo nodig bij te vijlen, de tanden worden door onze veearts jaarlijks bekeken(en vaak om het jaar behandeld) en krijgen ze van onze veearts de jaarlijkse gezondheidscheck. Verder houden we goed hun gedrag in de gaten. Hierdoor blijven onze ezels helemaal gezond en kunnen ze hun oude dag bij ons slijten.


Wist je dat?

Er wel eens een ezel en paard worden gekruist. Bij een kruising tussen een paardenmerrie(vrouwelijk paard) en ezelhengst(mannelijke ezel) het veulen een muildier wordt genoemd. Bij een kruising tussen een ezelin en een paardenhengst een muilezel wordt genoemd. De twee combinaties geven ieder een ander dier.



arrow terug

Verse scharreleieren

ScharreleierenU kunt bij ons verse scharreleieren kopen.
(Doos van 10 voor € 3,00)


Boerderijruimte te huur

Vier jouw verjaardag op de boerderij, huur één van de mooie ruimtes of boek een compleet verzorgd kinderfeestje!

Klik hier voor meer informatie over de kinderfeestjes of over de verhuur van de ruimtes.

Wist u dat?

U een boerderijdier kunt adopteren en u dan op een leuke manier de kinderboerderij steunt? Klik hier voor meer informatie

Direct contact

Kinderboerderij de Klepperhoeve
Meiveldpad 55
4336 XW Middelburg

tel. 0118627142
Email: info@kinderboerderij-middelburg.nl

 

Route

Klik hier voor uw routebeschrijving naar de kinderboerderij.